Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του ΙΕΠ στην Αγία Παρασκευή εκδήλωση με θέμα: «Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Γραφείο Βιβλιοθήκης, Αρχείων και Εκδόσεων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι… με την εκπαιδευτική κοινότητα,» σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ.

Την ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης του ΙΕΠ παρουσίασαν η Αργυρώ Στεφανοπούλου και ο Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς, από το Γραφείο Βιβλιοθήκης Αρχείων και Εκδόσεων ΙΕΠ. Η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Σοφία Παπαδημητρίου πραγματοποίησε μια σύντομη αναδρομή στα 40 χρόνια Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα και μίλησε για το ρόλο που αυτή καλείται να διαδραματίσει στην ψηφιακή εποχή. Για το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ και την ειδική ιστοσελίδα «Η ΕΡΤ πάει σχολείο» μίλησαν ο Διευθυντής Αρχείου ΕΡΤ Βασίλης Αλεξόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων της ΕΡΤ Γιάννης Βουγιουκλάκης και η Διδώ Γεωργούλα από τη Διεύθυνση Αρχείου ΕΡΤ. Την εκδήλωση παρουσίασε η Σύμβουλος Α’ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΠ, Γεωργία Φέρμελη.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό σχετικά με την αξιοποίηση των Ψηφιακών Αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής Γεράσιμος Κουζέλης, Πρόεδρος του ΙΕΠ. Η συνάντηση σηματοδοτεί την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συνδιοργανωτών με στόχο την αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαίδευση και τον ψηφιακό εγγραμματισμό.

blogs.sch.gr/dertv

Εκδήλωση με θέμα: «Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Αφήστε μια απάντηση