Εκδόθηκε εγκύκλιος για την εγκατάσταση της διανομής ανοιχτού λογισμικού σε 1.000 υπολογιστές που έχουν διατεθεί σε Δημοτικά Σχολεία, η διανομή είναι τμήμα των Edu-Distributions.

Edu-Distributions είναι εξειδικευμένες διανομές Linux που δημιουργήθηκαν και συντηρούνται από την Ομάδα Ανοιχτού Λογισμικού του ΥΠ.Π.Ε.Θ και απευθύνονται  τόσο σε προγραμματιστές  όσο και σε εκπαιδευτικούς/μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι  διανομές ανοικτού λογισμικού (Edu-Distributions) είναι διαθέσιμες για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, δευτεροβάθμια επαγγελματική και μεταλυκειακή εκπαίδευση) και εγκαθιστούν αυτόματα όλο το λογισμικό, που κατά καιρούς, μέσω των διαφόρων δράσεων έχει δημιουργηθεί, καθώς επίσης και άλλο ψηφιακό υλικό (π.χ. ηλεκτρονικά βιβλία – ebooks) αλλά και δημοφιλείς εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού που ήδη χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στα ελληνικά σχολεία αλλά και διεθνώς.

Μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί η διανομή OSEducation (σε Debian Linux και Ubuntu Mate) για  την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και προσχολική αγωγή η οποία περιέχει ενσωματωμένες πάνω από 200 εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, επαγγελματικά λύκεια και νηπιαγωγεία. Η διανομή θα εμπλουτιστεί μελλοντικά και με επιπλέον λογισμικά κατάλληλα για όλα τα επίπεδα και όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Μια δοκιμαστική έκδοση της διανομής (beta version) είναι διαθέσιμη και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο λογισμικό και λειτουργίες. Παράλληλα, είναι σε ανάπτυξη και έκδοση της διανομής OSEducation σε Ubuntu Mate. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και μια διανομή με εξειδικευμένο λογισμικό για την Ειδική Αγωγή.

Η Εγκύκλιος και ο Οδηγός Εγκατάστασης της Διανομής.

-.-

Διανομή Ανοιχτού Λογισμικού για Δημοτικά

Αφήστε μια απάντηση